Κοινωνία Κυριακή 25/07/2021, 08:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες κατηγορίες εργαζομένων εξετάζονται

Η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες κατηγορίες εργαζομένων εξετάζονται

Μετά τα τέλη Αυγούστου θα εξετάσει η κυβέρνηση τυχόν μέτρα που αφορούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε επαγγελματικές κατηγορίες, πέρα από τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ.

Η κυβέρνηση κρίνει ότι στο διάστημα θα υπάρχει πιο σαφής και ξεκάθαρη εικόνα τόσο για το ρυθμό των εμβολιασμών όσο και για την πορεία της πανδημίας, όπως σημειώνει η Καθημερινή

Σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο μικροσκόπιο βρίσκονται:

  • Οι ένστολοι όλων των κατηγοριών, δηλαδή πέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική.
  • Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, όταν η Βουλή θα επαναλειτουργήσει μετά τις καλοκαιρινές άδειες. 

Στο μεταξύ, προς παράταση και μετά την 31η Αυγούστου οδεύει και το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Γενικά, πρόθεση της κυβέρνησης είναι όσο ο καιρός επιτρέπει τα τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους, το υφιστάμενο καθεστώς να παραμείνει ως έχει και να λάβει εν καιρώ τις αποφάσεις της με βάση την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί τότε στη χώρα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News