Κοινωνία Πέμπτη 3/12/2020, 11:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν θα ανοίξουμε, αν δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν θα ανοίξουμε, αν δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια

Παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις για μικρή ύφεση της πανδημίας, παραμένει όμως η μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ ακόμη υπάρχουν περιοχές πολύ επιβαρυμένες, δύο δεδομένα που μας οδηγούν στο να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Τα δύο αυτά δεδομένα μας οδηγούν στο να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί, δεν πρόκειται να ανοίξει οτιδήποτε, αν δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για αυτό», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM»

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα και κάτι παραπάνω από 2 εκατ. δόσεις το μήνα, δηλαδή εμβολιασμός σε 1 εκατ. πρόσωπα μηνιαίως. Ο ίδιος υπογράμμισε τους πολύ αυστηρούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά νέα σκευάσματα.

Κληθείς εξάλλου να διευκρινίσει τη δήλωση που είχε κάνει τις προάλλες για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μια δήλωση που βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής κριτικής, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι απολύτως αναγκαίο στοιχείο για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κρίση και για τον λόγο αυτό έχουμε φροντίσει και έχουν ήδη υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ».

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και σχολιάζοντας τη διαπίστωση ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν νωρίτερα από ό,τι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός επικαλέστηκε τους «πολύ αυστηρούς» ευρωπαϊκούς κανόνες στην έγκριση σκευασμάτων. «Δεν πρέπει να θυσιαστεί η ασφάλεια για να έχουμε ταχύτητα, από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να καθυστερούμε υπερβολικά», δήλωσε για το θέμα, για να προσθέσει ότι έχει την αίσθηση ότι ίσως η ΕΕ να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμά της, μετά την πίεση από τις ΗΠΑ και το Ην. Βασίλειο. Την ώρα αυτή πάντως ισχύει το γνωστό χρονοδιάγραμμα για παραλαβές τέλος Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News