Κοινωνία Δευτέρα 19/07/2021, 13:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρ. Πελώνη: Επείγει ο εμβολιασμός των νέων

Αρ. Πελώνη: Επείγει ο εμβολιασμός των νέων

Επείγει ο εμβολιασμός των νέων, καθώς αυτοί αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, έπειτα και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών για τα παιδιά άνω των 12 ετών. 

«Είναι η ώρα που η ευαισθησία στους γονιούς,  στην παρέα, στη δουλειά μας, ακόμη και στην πορεία της χώρας μας, ταυτίζεται με την προστασία της υγεία μας και γίνεται πράξη με το όπλο του εμβολιασμού. Είναι ώρα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών στον ίδιο σκοπό», τόνισε. 

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση πάνω από 5.430.000 άτομα και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000.  «Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους Δέλτα καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη», τόνισε η κα Πελώνη.

Σημείωσε, άλλωστε, ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε στα 26 χρόνια, ενώ το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούσε άτομα ηλικίας μικρότερης των 39 ετών. Χαρακτηριστικό, επίσης είναι το γεγονός ότι ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, ενώ στο τέλος Μαρτίου, επτά στους δέκα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News