Κοινωνία Δευτέρα 19/07/2021, 12:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών από 12 ετών

Κ. Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών από 12 ετών

Στους εμβολιασμούς παιδιών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία, σε συζήτηση με πολίτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Παράλληλα επανέλαβε οτι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών ενω ξεκαθάρισε οτι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι επείγει ο εμβολιασμός των νέων, καθώς αυτοί αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα. 

«Είναι η ώρα που η ευαισθησία στους γονιούς,  στην παρέα, στη δουλειά μας, ακόμη και στην πορεία της χώρας μας, ταυτίζεται με την προστασία της υγεία μας και γίνεται πράξη με το όπλο του εμβολιασμού. Είναι ώρα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών στον ίδιο σκοπό», τόνισε. 

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση πάνω από 5.430.000 άτομα και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000.  «Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους Δέλτα καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη», τόνισε η κα Πελώνη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News