Κοινωνία Κυριακή 18/07/2021, 13:23
ΧΑΡΤΕΣ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. 

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ενισχυμένους ανέμους. Μικρότερης γενικά έντασης φαινόμενα θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν για τα διαστήματα 12:00 – 15:00 και 15:00 – 18:00, αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες και με σύμβολα επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά, οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται σημαντικές ποσότητες χαλαζιού, ενώ τα κόκκινα τρίγωνα απεικονίζουν περιοχές όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει μεγάλο μέγεθος.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες-1

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες-2

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News