Κοινωνία Παρασκευή 16/07/2021, 09:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκπτωση στους εμβολιασμένους επιβάτες των μέσων μεταφοράς

Για όσους έχουν μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες

Έκπτωση στους εμβολιασμένους επιβάτες των μέσων μεταφοράς

Την παροχή κινήτρων στους εμβολιασμένους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος γνωστοποίησε ότι εξετάζεται η παροχή εκπτώσεων στους τακτικούς επιβάτες.

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες (απεριορίστων διαδρομών) και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, απέφυγε να διευκρινίσει το ύψος και το είδος της έκπτωσης, με τις λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο. 

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, ο κ. Καραμανλής διέψευσε το ενδεχόμενο χρήσης διαφορετικών συρμών ή ολικού αποκλεισμού από τα μέσα μεταφοράς. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε».

Ερωτηθείς στη συνέχεια, για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους των ΜΜΜ, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικό σ’ αυτή τη φάση.

«Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σ’ αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα».

Τόνισε, εξάλλου, ότι οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ επανέλαβε ότι πραγματοποιούνται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News