Κοινωνία Σάββατο 10/07/2021, 14:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Ενισχύονται οι πυροσβέστες στον Βαρνάβα – Σε ξερά χόρτα η φωτιά στην Ελευσίνα

Δύο παράλληλα μέτωπα στην Αττική

Πυρκαγιές: Ενισχύονται οι πυροσβέστες στον Βαρνάβα – Σε ξερά χόρτα η φωτιά στην Ελευσίνα

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης των δύο πυρκαγιών στην Αττική, με το μέτωπο στον Βαρνάβα να είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Αυτή την στιγμή, στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 67 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), πέντε ελικόπτερα και επτά  αεροσκάφη.

Στην περιοχή, παράλληλα, μεταβαίνουν ακόμη πέντε οχήματα με 11 πυροσβέστες από τη Στερεά Ελλάδα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες του δήμου. 

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Χάρη στη φορά του ανέμου, πάντως, προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές.

Όσον αφορά τη φωτιά στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας, οι φλόγες καίνε  ξερά χόρτα ανάμεσα σε εργοστάσια, τα οποία όμως δεν κινδυνεύουν. Στην κατάσβεση επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική είναι πολύ υψηλός (κατηγορία 4) για σήμερα Σάββατο, λόγω των ενισχυμένων βόρειων ανέμων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News