Κοινωνία Πέμπτη 3/12/2020, 06:56
ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες

Νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες

Νεφώσεις με τροπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία στα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στις Κυκλάδες, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Μετά το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασιά θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News