Κοινωνία Παρασκευή 9/07/2021, 11:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το αργότερο στις 20 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για το «Freedom pass» την ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ που θα χορηγείται σε νέους 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κάρτα θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου μετά από επιβεβαίωση του εμβολιασμού.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet και θα συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και ειδικότερα το e-mail και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, αν ο δικαιούχος δεν έχιε κωδικούς Taxisnet μπορεί να υποβάλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως δεν μπορεί να γίνει ανάληψη των χρημάτων της κάρτας ή μεταφορά τους σε άλλο λογαριασμό. Όπως είπε «θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS για να μπορούν οι νέοι να κάνουν τη συναλλαγή τους στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News