Κοινωνία Κυριακή 4/07/2021, 19:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγάλεω: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κέντρο διασκέδασης λόγω υπέρβασης του ορίου πελατών

Φωτ. Intime

Πρόστιμο 5.000 ευρώ για υπέρβαση του ορίου πελατών επιβλήθηκε σε κέντρο διασκέδασης στο Αιγάλεω, ενώ συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης.

Η βεβαίωση του προστίμου έγινε στη διάρκεια επιχείρησης ελέγχων που πραγματοποίησε τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στον Δήμο Αιγάλεω μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της ΕΑΔ, στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού.

Αν και σύμφωνα με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης η συνολική δυναμικότητα του κέντρου είναι 823 εξυπηρετούμενα άτομα, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα διέθετε ανοιγόμενη οροφή και ότι ο αριθμός των πελατών που βρίσκονταν στην επιχείρηση υπερέβαινε τους 600 αντί των 206, που αντιστοιχεί στο 25% της δυναμικότητάς του σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του.

Επισημαίνεται ότι οι αρμόδιοι φορείς υλοποιούν οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων με μικτά κλιμάκια που ελέγχουν το σύνολο των όρων ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων πέραν της συμμόρφωσής τους με τους ειδικούς όρους προστασίας της δημόσιας υγείας

Money Review