Κοινωνία Σάββατο 3/07/2021, 13:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Πέτσας: Πιθανόν τα μέτρα για τα νησιά να ισχύσουν και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Στ. Πέτσας: Πιθανόν τα μέτρα για τα νησιά να ισχύσουν και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τα μέτρα που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα για τις μετακινήσεις προς τα νησιά (αρνητικό μοριακό ή rapid test και ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό) για τους μη εμβολιασμένους, να τεθούν σε ισχύ και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», δήλωσε ο κ. Πέτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ενώ όπως σημείωσε είχαμε φθάσει σε ένα υψηλό ρυθμό εμβολιασμών ημερησίως –με 115.000 -120.000 εμβολιασμούς την ημέρα– επί του παρόντος οι εμβολιασμοί είναι λιγότεροι από 90.000 εδώ κι αρκετές ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον. 

Τέλος, ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να μειώνεται ο ρυθμός των εμβολιασμών, θα πρέπει να εξεταστεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο προκειμένου να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό των πολιτών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News