Κοινωνία Σάββατο 3/07/2021, 12:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Χρούσος: Εντός των επόμενων ημερών ο εμβολιασμός των 15-17 ετών 

Γ. Χρούσος: Εντός των επόμενων ημερών ο εμβολιασμός των 15-17 ετών 

Την έγκρισή της εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών της ηλικιακής ομάδας 15-17 ετών, μια έγκριση που μπορεί να δοθεί ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος. 

Όπως τόνισε ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας θα είναι θετικό να προχωρήσει καθώς σε χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν πολύ από την ομάδα 18-20 ετών. 

«Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.  

Παράλληλα εμφανίσθηκε καθησυχαστικός αναφέροντας ότι οι γονείς δεν πρέπει να προβληματίζονται, καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές. 

Κλείνοντας ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι τα παιδιά θα εμβολιασθούν μόνο με το εμβόλιο Pfizer, από τη στιγμή που είναι το μοναδικό με το οποίο έχουν γίνει δοκιμές σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

«Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», ωστόσο όπως τόνισε δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, αν και συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News