Κοινωνία Κυριακή 27/06/2021, 12:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Έκτη ημέρα σε συνθήκες καύσωνα – Πού «χτυπάει» 40άρια

Μικρή μείωση της θερμοκρασίας στα βόρεια

Καιρός: Έκτη ημέρα σε συνθήκες καύσωνα – Πού «χτυπάει» 40άρια

Συνεχίζονται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά της χώρας, με τις συνθήκες καύσωνα να διατηρούνται για 6η διαδοχική ημέρα, επηρεάζοντας κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo, την Κυριακή οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα ξεπεράσουν τοπικά τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 36 – 37 βαθμούς. 

Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, ο υδράργυρος θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 37 – 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 35 – 36 βαθμούς και στο Ιόνιο τους 37 – 38 βαθμούς.

Καιρός: Έκτη ημέρα σε συνθήκες καύσωνα – Πού «χτυπάει» 40άρια-1

Επιπλέον, κυρίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, στα βορειοανατολικά τμήματα και στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Επισημαίνεται ότι :

  • Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα ικανοποιούνται τα κριτήρια, ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.
  • Οι εξασθενημένοι άνεμοι κυρίως στα ηπειρωτικά σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας. 
  • Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News