Κοινωνία Κυριακή 27/06/2021, 11:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προνόμια εμβολιασμένων: Σχέδιο για covid-free σινεμά, θέατρα, συναυλίες και γήπεδα

Πιθανώς αύριο οι ανακοινώσεις

Προνόμια εμβολιασμένων: Σχέδιο για covid-free σινεμά, θέατρα, συναυλίες και γήπεδα

Ιδιαίτερα προνόμια περιμένουν από τον Ιούλιο όσους έχουν προλάβει να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», οι ιδιοκτήτες των μαζικών χώρων, όπως κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, γήπεδα, θα έχουν την επιλογή να προσφέρουν υπηρεσίες αποκλειστικά σε εμβολιασμένους.

Εάν επιλέξουν, επομένως, να είναι Covid-Free, τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Εάν αντίθετα, συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες και σε μη εμβολιασμένους, θα είναι αναγκασμένοι να τηρούν τα πρωτόκολλα, όπως και σήμερα.

Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής QR Code, την οποία θα διαθέτει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Από τα παραπάνω προνόμια, όπως είναι εύλογο, θα εξαιρούνται οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα, οι τράπεζες και τα μέσα μεταφοράς, όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προανήγγειλε ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους, κάτι το οποίο θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία το χειμώνα.

«Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους» τόνισε, χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ορισμένα προνόμια στους κλειστούς χώρους».

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα, προκειμένου να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, το οποίο έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News