Κοινωνία Σάββατο 26/06/2021, 19:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός σε 14 παραλίες του Σαρωνικου

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός σε 14 παραλίες του Σαρωνικου

Με την αξιοποίηση ενός στόλου 27 οχημάτων και με 45 στελέχη της, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ ανακοίνωσαν ότι συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της δράσης καθαρισμού 14 παραλιών του Σαρωνικού, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και το Σούνιο. Η δράση, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο Σάββατο 3 Ιουλίου και σε νησιά του Σαρωνικού, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής. 

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες η ανταπόκριση των εθελοντικών ομάδων, των δήμων αλλά και των πολιτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης τις δράσεις συντόνιζε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ενώ στο Νότιο Τομέα και στην Ανατολική Αττική στις δράσεις συνέδραμαν οι Αντιπεριφερειάρχες Δ. Νάνου και Θ. Αυγερινός. Στο κεντρικό σημείο συνάντησης στο καβούρι παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Ν. Χιωτάκηςο επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του Σκαι Γ. Σπανολιός, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, καθώς και αντιδήμαρχοι. Στο Παλαιό Φάληρο τις δράσεις συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου και ο Δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος. Δυναμικό παρόν έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι και των υπολοίπων περιοχών στις οποίες πραγματοποιήθηκε η δράση.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στις ομάδες εθελοντών, στα στελέχη της Περιφέρειας, στους Δημάρχους και σε όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να καθαριστούν συνολικά 55 χιλιόμετρα ακτών του Σαρωνικού. 

Οι δράσεις καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιό Φάληρο, στην Παραλία Μπάτη, στον Άλιμο, στις Παραλίες Α και  Β Αλιπέδου, στη Γλυφάδα, στη Μαρίνα Γλυφάδας, στη Βουλιαγμένη, στην Παραλία “Μεγάλο Καβούρι”, στο Δήμο Κρωπίας, στις Παραλίες “Αγία Μαρίνα” και “Λομβάρδα”, στην Ανάβυσσο, στην Παραλία Αλυκών, στο Λαγονήσι, στη Παραλία μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Λαύριο, στις Παραλίες “Πούντα Ζέζα” και “Λιμάνι Πασά”, στις Παραλίες Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας.

 

                    Ραντεβού στα νησιά του Σαρωνικού στις 3 Ιουλίου

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και των τοπικών Δήμων, το Σάββατο 3 Ιουλίου καθαρίζει παραλίες σε νησιά του Αργοσαρωνικού, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. Στη μεγάλη αυτή δράση, θα συμμετέχουν Εθελοντές, ενώ  θα ενεργοποιηθούν και οι Δήμοι με καθαριστικά μηχανήματα, προκείμενου ο κόσμος να απολαύσει το Καλοκαίρι καθαρές παραλίες. Οι Παραλίες που θα καθαριστούν, καθώς και τα σημεία συνάντησης των Εθελοντών στις 10:00 το πρωί είναι:

Στη Σαλαμίνα, στην Παραλία Ψιλή Άμμος. Σημείο συνάντησης: η είσοδος της Παραλίας στο χώρο στάθμευσης.  

Στο Αγκίστρι, στις Παραλίες Σκάλα & Μεγαλοχώρι.  Σημείο συνάντησης για τη Παραλία Σκάλα: το parking των Αθλητικών εγκαταστάσεων του τένις.  Σημείο συνάντησης για τη Παραλία Μεγαλοχώρι: λίγο πριν το Κεντρικό Λιμάνι.  

Στην Αίγινα, στην Παραλία Καμάρες. Σημείο συνάντησης: το Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.  

Στον Πόρο, στην Παραλία Ψιλή Άμμος. Σημείο συνάντησης: η αρχή της Παραλίας.

 

     

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News