Κοινωνία Σάββατο 26/06/2021, 10:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον «αέρα» οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία

Στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ

Στον «αέρα» οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία

Απεργιακή κινητοποίηση για την προσεχή Δευτέρα, ημέρα εξετάσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργειου Παιδείας.

Μάλιστα, η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατεπείγουσα αγωγή, ζητώντας να κριθεί η απεργία ως παράνομη και καταχρηστική.

Η εκδίκαση της αγωγής θα γίνει σήμερα, Σάββατο, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης.  

Η προκήρυξη της κινητοποιήσης έγινε το απόγευμα της Παρασκευή και αφορά τη Δευτέρα (στάση εργασίας 11.00 – 14.00), όταν και λάβουν χώρα οι εξετάσεις εισαγωγής στα 37 πρότυπα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. 
Υπολογίζεται ότι οι αιτήσεις των υποψήφιων μαθητών ξεπερνούν τις 5.000. 

Τα αιτήματα της ΟΛΜΕ

  • Είναι γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους.
  • Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία  ξεπερνάει τα όρια.
  • Εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω  εξετάσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News