Κοινωνία Πέμπτη 24/06/2021, 14:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό: Στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερέας

Επίθεση με καυστικό υγρό: Στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερέας

Στο Δρομοκαΐτειο οδηγήθηκε ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, δικηγόρων και αστυνομικού στη Μονή Πετράκη.

Ο ιερέας θα παραμείνει φρουρούμενος στο δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα έχει υποστηρίξει ότι ο εντολέας του είναι ψυχικά ασθενής και ότι λάμβανε βαριά φαρμακευτική αγωγή. Ο ίδιος ανέφερε πως ο ιερέας προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό μέσω τρίτου προσώπου που του το έφερε και το αγόρασε για 40 ευρώ. Όπως είπε, δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα ότι επρόκειτο για βιτριόλι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ιερέας δεν αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Ευελπίδων ενώ ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη ακόμα και ερήμην του από τη στιγμή που θα λάβει τον φάκελο της δικογραφίας.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Άλλο πράγμα η συγχώρεση, άλλο η Δικαιοσύνη

Σε δηλώσεις του μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισήμανε πως «πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι».
«Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε» είπε προσθέτοντας: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News