Κοινωνία Πέμπτη 24/06/2021, 13:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Πόσοι Έλληνες εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαίδευση

Το δεύτερο καλύτερο ποσοστό στην Ε.Ε.

Eurostat: Πόσοι Έλληνες εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαίδευση

Εξαιρετική είναι η επίδοση της Ελλάδας στον δείκτη «πρόωρης αποχώρησης από την εκπαιδευτική διαδικασία», καθώς η χώρα μας διαθέτει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο όσων νέων Ελλήνων (18 έως 24 ετών) σταματούν πρόωρα τις σπουδές ή την κατάρτιση ανέρχεται μόλις στο 3,8%, αριθμός ο οποίος είναι ο χαμηλότερος μετά τον αντίστοιχο της Κροατίας (2,2%).

Early school leavers

Μάλιστα, είναι σαφώς πιο μικρός σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος κυμαίνεται στο 9%, αλλά και τον τρέχοντα μέσο όρο της Γηραιάς Ηπείρου, ο οποίος βρίσκεται στο 9,9%.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 18 κράτη – μέλη συμβαδίζουν με τον στόχο του 9%: Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Γαλλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία και Σουηδία.

Στον αντίποδα, τα υψηλότερα ποσοστά πρόωρης διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας καταγράφονται στη Μάλτα (16,7%), την Ισπανία (16%) και τη Ρουμανία (15,6%).

Όσον αφορά τα ποιοτικά στοιχεία, με βάση τα δεδομένα της Eurostat, οι νεαροί άνδρες είναι πιο εύκολο να παρατήσουν τις σπουδές ή την κατάρτηση (11,8%) σε σχέση με τις γυναίκες (8%).

Share of early school leavers

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News