Κοινωνία Πέμπτη 24/06/2021, 12:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Μπαλάσκας: Παραιτήθηκε από το δ.σ. της ΠΟΑΣΥ

Κάνει λόγο για διαφωνίες με τον νυν πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

Στ. Μπαλάσκας: Παραιτήθηκε από το δ.σ. της ΠΟΑΣΥ

Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπέβαλε ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της απόφασης της Ελληνικής Αστυνομίας να διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα σχετικά με τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Μάλιστα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εκκίνησε και τη διαδικασία πιθανής υπαγωγής του -πρώην πλέον- συνδικαλιστή σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες δηλώσεις αφορούσαν τον 33χρονο πιλότο και καθ’ ομολογίαν δράστη της φρικτής δολοφονίας. «Είναι βλάκας. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του, δηλαδή αν τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά χωρίς να το θέλει εκείνη τη στιγμή και υπάρχει πρώην έντιμος βίος. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή. Είναι ένα νέο παιδί η ζωή του καταστράφηκε».

Πάντως, στην γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Μπαλάσκας αποδίδει τους λόγους της παραίτησης σε διαφωνίες με τον νυν πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News