Κοινωνία Τετάρτη 2/12/2020, 16:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσβος: Μία γυναίκα αγνοούμενη από το ναυάγιο

Λέσβος: Μία γυναίκα αγνοούμενη από το ναυάγιο

Σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αγνοείται, μετά το ναυάγιο βάρκας που μετέφερε 34 πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες γυναίκες και παιδιά.

Μέχρι στιγμής, έχουν περισυλλεγεί σώοι 32 πρόσφυγες, ενώ νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε η σωρός μιας άτυχης γυναίκας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο της Frontex.

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως την κύρια πύλη προς την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015 και το 2016, έως ότου η συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέβαλε στη μείωση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά και τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, εξαπέλυσε βολές εναντίον της Άγκυρας, υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική ακταιωρός είχε εντοπίσει τη βάρκα με τους επιβαίνοντες πρόσφυγες και τους αγνόησε. Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, η διεθνής κοινότητα οφείλει, με καίριες και αυστηρές παρεμβάσεις, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον πλήρη τερματισμό των παράτυπων διαδρομών των λαθροδιακινητών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News