Κοινωνία Τετάρτη 23/06/2021, 18:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αλλάζει στην εστίαση – Τέλος οι μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ποιες «ανάσες» ελευθερίας δίνονται

Τι αλλάζει στην εστίαση – Τέλος οι μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, την πλήρη άρση της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, αλλά και την περαιτέρω «χαλάρωση» των περιορισμών στη λειτουργία της εστίασης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, το κυβερνητικό στέλεχος γνωστοποίησε τις εξής αλλαγές:

  • Κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους (όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός). Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους. 
  • Κατάργηση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας (1.30 έως 5.00)
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής διένεργειας self tests για όσους εργαζόμενους είναι πλήρως εμβολιασμένοι
  • Αύξηση του ανώτατου ορίου των καθήμενων στα καταστήματα εστίασης σε 10 ανά τραπέζι (από έξι άτομα)
  • Αύξηση του ανώτατου ορίου των προσκεκλημένων σε δεξιώσεις σε έως 300 άτομα
  • Αύξηση του ανώτατου ορίου λουόμενων σε οργανωμένες παραλίες σε έως 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ. επιφάνειας παραλίας

Τα παραπάνω μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, με εξαίρεση την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η οποία θα εφαρμοστεί από αύριο (24/6) στις 5.00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων κατέστη εφικτή χάρη στην αισθητή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης σ’ όλη τη χώρα.

Ωστόσο, κάλεσε τους κατοίκους της Πάρου, της Κω, της Ρόδου και της Ικαρίας να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, καθώς παρατηρούνται μικρές τάσεις αύξησης του ιικού φορτίου -χωρίς βέβαια, να υπάρχει έντονος προβληματισμός.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News