Κοινωνία Τρίτη 22/06/2021, 12:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Κυριακίδου: Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται με γρήγορους ρυθμούς

Στ. Κυριακίδου: Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται με γρήγορους ρυθμούς

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Κατά την επίσκεψή της με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», το χαρακτήρισε ως παράδειγμα. 

Η Επίτροπος περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, συνομίλησε τόσο με το υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, όσο και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν και συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για την άρτια οργάνωση της Επιχείρησης «Ελευθερία».

«Θα ήθελα να σας πω ότι έχω ευχαριστήσει τον Υπουργό Υγείας για τη συνεργασία που έχουμε μαζί από την πρώτη ημέρα, από την έναρξη της πανδημίας. Είχα την ευκαιρία σήμερα να μου πει πώς προχώρα το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις. Πραγματικά, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που κινείται με πολύ γρήγορους αλλά θα έλεγα και σωστούς ρυθμούς, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον πληθυσμό για να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Βλέπω εδώ ένα εμβολιαστικό κέντρο που είναι άρτια εξοπλισμένο, αλλά θα έλεγα ότι σέβεται και τον πολίτη, με έναν τρόπο που είναι παράδειγμα και θέλω να τον συγχαρώ για ακόμη μια φορά για αυτή την προσπάθεια», δήλωσε η κα Κυριακίδη.

Και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη φάση της πανδημίας. «Τα περιστατικά του κορονοϊού στην Ευρώπη, σε όλα τα κράτη-μέλη μειώνονται συνεχώς, αλλά δεν είναι περίοδος για εφησυχασμό. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις. Τις παρακολουθούμε στενά και το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον κάθε Έλληνα πολίτη είναι ότι όλα τα εμβόλια τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, και τα τέσσερα, είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός είναι και ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για έξοδο από την κρίση. Και πρέπει όλος ο κόσμος να προχωρήσει για να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό», τόνισε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινώς την κυρία Επίτροπο και φίλη, την Στέλλα Κυριακίδου, για την εξαιρετική προσπάθεια την οποία έχει κάνει εκείνη και η Επιτροπή, με βάση το κοινό μας όραμα και την κοινή μας ευρωπαϊκή πορεία, έτσι ώστε όλα τα κράτη-μέλη να μπορέσουν να έχουν τη στήριξη και τη βοήθεια σε αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας», σημείωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας. «Η κοινή μας προσπάθεια και η καθοδήγηση που έχουμε από την Επιτροπή και την Ευρώπη είναι σημαντική και είναι σταθερή σε ό,τι και αν έχει προκύψει όλους αυτούς τους μήνες», τόνισε και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα για τα πιο μικρά κράτη-μέλη θα ήταν πολύ πιο δύσκολο ωνα μπορέσουν να προμηθευτούν εγκαίρως εμβόλια.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News