Κοινωνία Δευτέρα 21/06/2021, 20:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρότυπα – πειραματικά σχολεία: Πάνω από 13.000 αιτήσεις

Φωτ. Intime

Με «αθρόα συμμετοχή» ολοκληρώθηκε – σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας – η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, υποβλήθηκαν συνολικά 13.291 αιτήσεις για 4.039 νέες θέσεις στα 112 πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τα οποία σχεδόν διπλασιάστηκαν από τα 62 που λειτούργησαν το προηγούμενο σχολικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, η οποία θα προβληθεί ζωντανά, ενώ οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021. 

«Μαθητές, γονείς και κηδεμόνες αγκάλιασαν και φέτος το θεσμό των προτύπων και πειραματικών σχολείων, με αριθμό αιτήσεων – ρεκόρ» σημειώνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Τη φετινή χρονιά, αναβαθμίσαμε και επεκτείναμε το δίκτυο των πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα, με στόχο από κοινού τα σχολεία αυτά να συμβάλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια».

 

Money Review