Κοινωνία Δευτέρα 21/06/2021, 17:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα η Επίτροπος Υγείας – Στο επίκεντρο οι εμβολιασμοί

Στην Αθήνα η Επίτροπος Υγείας – Στο επίκεντρο οι εμβολιασμοί

Την Αθήνα θα επισκεφθεί η Επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία αύριο θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κ. Κυριακίδου θα έχει επίσης συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ από κοινού θα επισκεφθούν το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».

Στο επίκεντρο των επαφών της κ. Κυριακίδου στην ελληνική πρωτεύουσα αναμένεται να βρεθούν η στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια και η πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα.

Σε δηλώσεις της εν όψει της επίσκεψης η κ. Κυριακίδου τόνισε πως «οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κορωνοϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιαστούν πλήρως, τόσο πιο προστατευμένοι θα είναι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε.».

Σημείωσε ακομη πως η κοινή εμβολιαστική στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης. «Πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα, ειδικά ως προς το πώς μπορεί η Ε.Ε. να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News