ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός: Ναι στην υποχρεωτικότητα, όχι στις απολύσεις

Εμβολιασμός: Ναι στην υποχρεωτικότητα, όχι στις απολύσεις

Σήμερα θα παραδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με το κατά πόσο η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ηθική αλλά και συνταγματική. Σύμφωνα με πληροφορίες του MR η εισήγηση θα δίνει πράσινο φως για υποχρεωτικό εμβόλιο σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως για παράδειγμα είναι οι υγειονομικοί, αλλά θα θέτει προηγουμένως κάποιες προϋποθέσεις που οδηγούν αναπόφευκτα τους επόμενους δύο με τρεις μήνες σε μία εκστρατεία πειθούς, πριν τις οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει η Επιτροπή είναι οι εξής: α) να υπάρχει δυνατότητα να κάνει οποιοσδήποτε  όποιο εμβόλιο επιθυμεί  β) να υπάρξουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα ώστε να μην απομακρύνεται κάποιος πολύ μακρυά από το σπίτι του όπως συμβαίνει τώρα με πολλά χωριά και και γ) να υπάρξει εκτεταμένη καμπάνια για τα οφέλη του εμβολιασμού, ώστε κανείς να μην πει πως δεν γνώριζε. Και ειδικά καμπάνιες προς συγκεκριμένες επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι νεολαίοι ή οι υπερήλικες που δεν έχουν προσέλθει ακόμα στα εμβολιαστικά κέντρα.  

Οχι σε απολύσεις 

Είναι βέβαιο πάντως πως απολύσεις, όπου εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν πρόκειται να υπάρξουν, αλλά μπορεί να γίνει χρήση της μετακίνησης από την πρώτη γραμμή στα μετόπισθεν. Για παράδειγμα υγειονομικός που δεν θα έχει κάνει το εμβόλιο, δεν θα μπορεί να είναι σε ΜΕΘ αλλά σε μία θέση διαφορετική.

Την ίδια ώρα βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν και τα λεγόμενα προνόμια για εμβολιασμένους, όπως για παράδειγμα το φαγητό σε έναν κλειστό χώρο εστιατορίου. Όπως προειπώθηκε όμως πριν φτάσουμε εκεί το ερχόμενο Φθινόπωρο, ίσως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, θα έχει προηγηθεί ένα μπαράζ ενημέρωσης με την πειθώ να είναι σε πρώτο πλάνο, εξαντλώντας κάθε περιθώριο πριν την υποχρεωτική επιβολή εμβολιασμού. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News