Κοινωνία Τετάρτη 16/06/2021, 09:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: 51.000 ραντεβού από νέους 18-24 ετών τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας

Εμβολιασμοί: 51.000 ραντεβού από νέους 18-24 ετών τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας

Ήδη 51.000 νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών έχουν επιβεβαιώσει τα ραντεβού τους για εμβολιασμό τις πρώτες ώρες λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο ίδιος σημείωσε αναφορικά με την αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα, ότι τα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής προσεγγίζουν τις 100.000.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.067.000 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, εκ των οποίων 271.000 αφορούν τη δεύτερη δόση, χωρίς να υπάρξει κάποια παρενέργεια. «Η σύσταση στην χώρα μας, όπως και στις άλλες χώρες, είναι ότι συνεχίζουμε με την δεύτερη δόση του AstraZeneca. Αν για κάποιον κρίνει ο γιατρός ότι δεν πρέπει να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου αυτού, θα μπορεί από τις 21 Ιουνίου να κάνει μέσω του gov.gr τη σχετική αίτηση για να κάνει δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο, αίτηση η οποία θα εξεταστεί από την αρμόδια Επιτροπή» είπε. 

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλο «κύμα» ακυρώσεων ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, λέγοντας συγκεκριμένα πως μέχρι τώρα έχουν υπάρξει «0,5% ακυρώσεις ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer, 0,45% ακυρώσεις για το εμβόλιο της Moderna και 1,89% ακυρώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca».

Ανέφερε ακόμη πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna και πως «οι νέοι που λένε ότι δεν βρίσκουν ραντεβού ίσως αναζητούν το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό». Όπως είπε, οι παραδόσεις του Ιουνίου αφορούν 165.000 εμβόλια. Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι εμβολιασμοί, πρώτη ή δεύτερη δόση, μπορούν να γίνουν και στον τόπο παραθερισμού των πολιτών, αρκεί να κλειστεί εγκαίρως το ραντεβού, με βάση την υπάρχουσα διαθεσιμότητα, διευκρινίζοντας ότι δεν επηρεάζεται από αυτήν την διαδικασία το πρόγραμμα εμβολιασμού του μόνιμου πληθυσμού των νησιών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News