Κοινωνία Τρίτη 15/06/2021, 16:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των αυριανών απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι αυτή τη στιγμή, παραμένει η απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) για 24ωρη απεργία στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) ενώ αναμένεται εκ νέου συνεδρίαση νωρίς το απόγευμα για λήψη αποφάσεων.

«Την Τετάρτη 16 Ιουνίου, δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών στις  Γραμμές 2 και 3 της ΣΤΑΣΥ. Η Γραμμή 1 και το ΤΡΑΜ θα λειτουργούν από την έναρξη της κυκλοφορίας εώς τις 10 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι συρμοί του προαστιακού αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Στο διάστημα αυτό δεν θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 13:00 έως τις 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που θα κρίνει την κατεπείγουσα αγωγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την αυριανή απεργία. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News