Κοινωνία Τρίτη 15/06/2021, 11:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας για AstraZeneca: Κανονικά η β΄ δόση – Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες το συστήνουν

Β. Κικίλιας για AstraZeneca: Κανονικά η β΄ δόση – Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες το συστήνουν

«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, μεταξύ αυτών και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και έχουν προστατευθεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το Λουξεμβούργο κληθείς να σχολιάσει τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά, μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Ο υπουργός επισήμανε πως η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών «είναι μια Επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση, με καθήκον και με τα επιστημονικά δεδομένα».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επιστημονικό τρόπο. Το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε και θέλουμε για να επιστρέψουμε σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα, την οποία αξίζουν να έχουν όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News