Κοινωνία Δευτέρα 14/06/2021, 07:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Σειρά θα πάρουν αύριο οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) που θα διαγωνιστούν στα Νέα Ελληνικά.

Στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις συμμετέχουν πάνω από 100.000 υποψήφιοι. Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα είναι 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο έγγραφο, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ των ΕΠΑΛ με το Δελτίο εξεταζομένου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία. 

Απαραίτητη είναι επίσης η διενέργεια self test για τη συμμετοχή των υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η συμμετοχή στις εξετάσεις προϋποθέτει την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης. 

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, στη διάρκεια των εξετάσεων είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News