Κοινωνία Παρασκευή 11/06/2021, 16:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώδεκα Έλληνες επιστήμονες ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου

Η λίστα βασίζεται στην ανάλυση «Data for Updated science-wide author databases of standardized citation indicators» του 2020

φωτ.: AP

Δώδεκα Έλληνες επιστήμονες περιλαμβάνονται ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα που συνέταξαν καθηγητές του Stanford University. 

Η λίστα βασίζεται στην ανάλυση «Data for Updated science-wide author databases of standardized citation indicators» του 2020, όπου οι επιστήμονες αξιολογήθηκαν με βάση τη δουλειά που έκαναν μέσα στο 2019 σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υπο-πεδία.

Οι 12 Έλληνες καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που μπήκαν στη λίστα είναι οι εξής:

 1. Δημήτρης Καρλής: Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής, έχει δημοσιεύσει  περίπου 80 άρθρα σε διεθνή περιοδικά στατιστικής.
 2. Διομήδης Σπινέλλης: Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2013 δούλεψε στη Google ως senior software engineer, ενώ σχεδιάζει και υλοποιεί λογισμικό ανοικτού κώδικα από το 1988.  
 3. Διονύσης Σκαρμέας: Αποφοίτησε από τo Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έλαβε το MBA και PhD στο Marketing από το Cardiff University. Έχει εργαστεί στο Cardiff University, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο University of Leeds.
 4. Ιορδάνης Κουτσόπουλος: Είναι βοηθός καθηγητής στο Τμήμα Υπολογιστών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2013, ενώ έχει 21 δημοσιεύσεις σε περιοδικά και 56 συμμετοχές σε συνέδρια.
 5. Αναστάσιος Ξεπαπαδέας: Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.
 6. Φοίβη Κουντούρη: Καθηγήτρια Πανεπιστημίου στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκλεγμένο μέλος του World Academy of Art and Science (World Academy of Art & Science) και εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (2019-2025).
 7. Χρήστος Ταραντίλης: Είναι καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 8. Μαρία Βακόλα: Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια ερευνά, διδάσκει και συμβουλεύει επιχειρήσεις σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.
 9. Δημήτρης Γκριτζάλης: Καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 10. Μιχάλης Βαζιργιάννης: Από το 2005 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικ. Παν. Αθηνών. Έχει διδάξει (2005-2009) σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Μηχ. Πληροφορικής του Παν. Deusto (Μπιλμπάο, Ισπανία), ενώ από το 2008 εργάζεται ως επισκέπτης καθηγητής στο Laboratoire d’Informatique de l’Ecole Polytechnique, στο Παρίσι.
 11. Παναγιώτης Λουρίδας: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται τοποθετούνται στην τεχνολογία λογισμικού, αλγορίθμους, ασφάλεια, επεξεργασία μεγάλων όγκων δεδομένων, και υλοποίηση συστημάτων.
 12. Γιώργος Ξυλωμένος: Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ. Κατέχει πτυχίο Πληροφορικής από το ΟΠΑ (1993), καθώς και τίτλους M.S. και Ph.D. Επιστήμης Υπολογιστών από το Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικών Υπολογιστών του University of California, San Diego.

 moneyreview.gr με πληροφορίες από ceoworld.biz

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News