Κοινωνία Τετάρτη 9/06/2021, 10:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Ίσως από τα σούπερ μάρκετ η διανομή των self test

Αδ. Γεωργιάδης: Ίσως από τα σούπερ μάρκετ η διανομή των self test

Τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός για τα νέα κανάλια διανομής των self test, τα οποία θα σταματήσουν να διατίθενται από τα φαρμακεία μετά τις 19 Ιουνίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύει πως η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ. «Αν ρωτάτε τη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης 100%» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και γνωστοποίησε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργω, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος σημείωσε πως «η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομαδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επομενες ημέρες».

Όπως διευκρίνισε «η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση τριών τεστ στις ομάδες δικαιούχων στη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας».

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από τρία τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από τρία τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News