Κοινωνία Δευτέρα 7/06/2021, 10:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδ. Γεωργιάδης: Πότε θα θεσπιστούν προνόμια για εμβολιασμένους

Φωτ. Intime

Η θέσπιση προνομίων για τους εμβολιασμένους θα γίνει όταν έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα καλύψουν όλο τον πληθυσμό, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες».

«Θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων, που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δεν βρίσκει ραντεβού» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3.

Όπως σημείωσε, η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, επανέλαβε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια και προανήγγειλε επίδομα ειδικού σκοπού για τις σχολές χορού που θα είναι κλειστές έως τις 15 Ιουνίου.

Δήλωσε επίσης ότι βλέπει θετικά το αίτημα των εμπόρων να δοθεί ενίσχυση και στο λιανεμπόριο, όπως δόθηκε στην εστίαση και τον τουρισμό. Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει, για να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, πρέπει να έχουν βρεθεί τα χρήματα και να έχει υπάρξει η συμφωνία με την Κομισιόν.

Money Review