Κοινωνία Κυριακή 6/06/2021, 10:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Πέτσας: Προνόμια στους εμβολιασμένους για να καμθούν οι αντιστάσεις των αρνητών

Είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα

Φωτ. Reuters

Η παραχώρηση προνομίων σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, θα λειτουργήσει ως κίνητρο και θα συμβάλει στο να καμφθούν οι αντιστάσεις όσων έχουν δεύτερες σκέψεις ή επηρεάζονται από θεωρίες συνωμοσίας, ανέφερε ο έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η παραχώρηση αυτή είναι σημαντική. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως τα εξής: μεγαλύτερη κίνησης ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και άλλες παρόμοιες ελευθερίες.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα σημείωσε πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

Money Review