Κοινωνία Κυριακή 6/06/2021, 10:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβληματισμός από τα χθεσινά κορωνοπάρτι

Ακούγεται ότι θα γίνει χρήση drones από τις αστυνομικές αρχές

Προβληματισμός από τα χθεσινά κορωνοπάρτι

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης και των επιστημόνων, μετά τις νέες αναφορές για κορωνοπάρτι.

Σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ, χθες βράδυ στο περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε πάρτι στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες, οι οποίοι επιδόθηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ξέφρενους χορούς χωρίς καμία απόσταση.

Την ίδια ώρα οι αναφορές πληθαίνουν για ιδιωτικά πάρτι σε βίλες στη Μύκονο, κάτι για το οποίο οι επαγγελματικοί σύλλογοι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους στην κυβέρνηση. Οι επαγγελματίες πέραν από τους υγειονομικούς λόγους, αναφέρουν και τα χαμένα έσοδα που έχουν, από τη στιγμή που είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν τα καταστήματά τους δίχως μουσική. 

Το brand name της Μυκόνου έχει συνδεθεί και με την διασκέδαση, την οποία, δυστυχώς, δεν μπορούν να προσφέρουν οι νόμιμες επιχειρήσεις ενώ την προσφέρουν όσοι διοργανώνουν παράνομα πάρτυ, λόγω κενών της νομοθεσίας ή και λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης.  

Σήμερα, δεν απαγορεύεται πλέον η διοργάνωση εκδηλώσεων/πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους (π.χ. βίλες), οι οποίες μετατρέπονται σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, με ηχητικές/φωτορρυθμικές εγκαταστάσεις, stage, μπαρ, σερβιτόρους, υποδοχή ακόμα και βεγγαλικά. 

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πάρτι στο νησί, όπως καταγγέλλουν τα δύο σωματεία και διακινούνται πληροφορίες για  τον προγραμματισμό πολύ μεγαλύτερων πάρτι, με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης dj’s, με τουλάχιστον 500 κάθε φορά συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. 

Μετά τη νέα έξαρση των κορωνοπάρτι, αναφορές κάνουν λόγο για σύσταση ειδικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος θα μεταβεί σε νησιά, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή. 

Μάλιστα ακούγεται ότι θα γίνει χρήση drones από τις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν ύποπτες κινήσεις προς συγκεκριμένους χώρους. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News