Κοινωνία Παρασκευή 4/06/2021, 08:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος για εμβόλιο: Άξιοι της μοίρας μας, εάν δεν εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία

AP Photo

Μονόδρομο στη μάχη κατά της πανδημίας χαρακτήρισε τον εμβολιασμό των πολιτών ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θ. Βασιλακόπουλος. «Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και σαν λαός άξιοι της μοίρας μας», είπε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  o κ. Βασιλακόπουλος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την περίπτωση της αναισθησιολόγου στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό και επιμένει πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί. Σημείωσε πάντως ότι οι αρνητές των εμβολίων στην ιατρική κοινότητα είναι πολύ λίγοι. «Δυστυχώς υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου, οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα» είπε ενώ μεταξύ άλλων προέτρεψε τον κόσμο να μην ακούει τους, όπως τους χαρακτήρισε, «τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές».

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να βλέπουν την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ό,τι περίπου το 85% των ιατρών έχουν εμβολιαστεί» συνέχισε τονίζοντας εκ νέου πως οι γιατροί-αρνητές του εμβολίου είναι μειοψηφία.

«Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών πιστεύει στον εμβολιασμό κι έχει εμβολιαστεί», κατέληξε προσθέτοντας πως αντί να συζητάμε μόνο περί ατομικών δικαιωμάτων , να δούμε πότε τα ατομικά δικαιώματα, επηρεάζουν και τα δικαιώματα του συμπολίτη μας, τονίζοντας πως το γεγονός ότι χειρουργεία ασθενών έχουν «πάει πίσω» αυτή την στιγμή εξαιτίας του γεγονότος δεν είναι λίγο.

 

Money Review