Κοινωνία Πέμπτη 3/06/2021, 10:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθ. Εξαδάκτυλος: Δεν συζητάμε μαζικό εμβολιασμό παιδιών στην παρούσα φάση

Φωτ. Intime

Το ενδεχόμενο μαζικού εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορωνοϊού, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, απέκλεισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας ότι η συζήτηση που γίνεται αφορά παιδιά που για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα.

«Δεν αφορά μαζικό εμβολιασμό των παιδιών η συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορωνοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Επισήμανε ακόμη πως στην Ελλάδα «ένα 30%-35% των πολιτών άνω των 60 ετών που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid και είναι οι ομάδες που προστατεύτηκαν από το σύνολο της κοινωνίας επί 15 μήνες με επώδυνο τρόπο, δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν». «Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα. Στη χώρα μας προηγούνται οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους διασωληνωμένους».

Money Review