Κοινωνία Τρίτη 1/12/2020, 20:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό, γιατί ως ανθρωπότητα έχουμε μάθει να νικάμε

Τσιόδρας: Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό, γιατί ως ανθρωπότητα έχουμε μάθει να νικάμε

Σίγουρος ότι στο τέλος η ανθρωπότητα θα είναι εκείνη που θα επικρατήσει στη μάχη με τον κορωνοϊό, εμφανίσθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας πως «θα νικήσουμε, γιατί ως ανθρωπότητα έχουμε μάθει να νικάμε».

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» στη «Στέγη» του Ιδρύματος Ωνάση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο HIV/AIDS λειτούργησε ως πυξίδα για τον κορωνοϊό και σημείωσε πως έχουν αναφερθεί πολλαπλές μορφές στίγματος και διάκρισης στην πανδημία της Covid-19, λόγω του φόβου και της αβεβαιότητας η οποία αναδύεται κατά τη διάρκεια της.

Ωστόσο όπως τόνισε είπε «ήδη έχουμε αισιόδοξα δεδομένα από τα εμβόλια. Ελπίζω ότι με κατανόηση και υπομονή θα ξεπεράσουμε το τούνελ. Σίγουρα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει «αρκεί να έχουμε αλληλεγγύη, να έχουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον και να προχωρήσουμε ενωμένοι. Να μην μας διχάσει αυτό το πράγμα».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News