Κοινωνία Σάββατο 22/05/2021, 08:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Σχίνο: Απομένουν διάσπαρτες εστίες – κάηκαν 50.000 στρέμματα

Φωτιά στον Σχίνο: Απομένουν διάσπαρτες εστίες – κάηκαν 50.000 στρέμματα

Καλύτερη είναι το Σάββατο το πρωί η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κατασβήσουν τις επικίνδυνες διάσπαρτες εστίες, με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων που άρχισαν να επιχειρούν εκ νέου. Στόχος είναι να οριοθετηθεί η πυρκαγιά μέσα στην ημέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απολογισμός της καταστροφής είναι τουλάχιστον 50.000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης, κατοικίες και αγροκτήματα.

Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ αεροσκάφη, οκτώ Πετζετέλ, δύο ελικόπτερα και ακόμη δύο ελικόπτερα του Π.Σ. και της ΕΛΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News