Κοινωνία Παρασκευή 21/05/2021, 18:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Ανακόπτεται η πτωτική πορεία των νέων κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Ανακόπτεται η πτωτική πορεία των νέων κρουσμάτων

Για ανακοπή του ρυθμού μείωσης των νέων κρουσμάτων έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία υποστήριξε ότι στην Αττική υπάρχουν περισσότερα από 9.000 ενεργά περιστατικά Covid.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων επεσήμανε ότι η αυξημένη κινητικότητα μετά το Πάσχα και η άρση των περιοριστικών μέτρων έχουν ως αποτέλεσμα να μην μειώνονται τα κρούσματα με τον επιθυμητό ρυθμό.

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω του 4%, αν και υπάρχουν μικρο-εξάρσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο σε Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, Μαγνησία και Αχαΐου.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι καταγράφεται μια μείωση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων στα 39 έτη, καθώς το 31% των νέων περιστατικών αφορούσε νέους 20 έως 40 ετών για την εβδομάδα 10 -16 Μαΐου.

Αναφερόμενη στο σύστημα υγείας, έκανε λόγο για σημαντική αποσυμπίεση, διαμηνύοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών δεν μειώνεται όσο γρήγορα θα ανέμεναν οι επιστήμονες.

Υποστήριξε δε, ότι η διάμεση ηλικία των νέων εισαγωγών είναι τα 60 έτη, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται περαιτέρω μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων, αλλά και των θανάτων, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 2.020 κρούσματα, 56 θανάτους και 617 διασωληνωμένους ασθενείς.

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News