Κοινωνία Παρασκευή 21/05/2021, 14:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά: Νέα αναζωπύρωση και εκκένωση οικισμού κοντά στα Μέγαρα

Συνεχίζεται η «μάχη» της πυρόσβεσης

Πυρκαγιά: Νέα αναζωπύρωση και εκκένωση οικισμού κοντά στα Μέγαρα

Δεν λέει να τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης στην Κόρινθο και τη Δυτική Αττική, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρξε νέα αναζωπύρωση, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα.

Ο φωτιά φαίνεται ότι εξελίσσεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των κατοίκων.

Η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη, καταστρέφοντας περισσότερα από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης κατά τη διάρκεια του τελευταίου 48ώρου.

Πυρκαγιά: Νέα αναζωπύρωση και εκκένωση οικισμού κοντά στα Μέγαρα-1

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας, μετά από καύση κλαδιών σε ελαιώνα της περιοχής. Λόγω των ισχυρών ανέμων, πολύ γρήγορα έλαβε διαστάσεις, με τους πυροσβεστές να αδυνατούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στο μέτωπο επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας, και εθελοντές πυροσβέστες.

Πυρκαγιά: Νέα αναζωπύρωση και εκκένωση οικισμού κοντά στα Μέγαρα-2

Από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια νέας έκτακτης ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της πυρκαγιάς.

Επιβεβαίωσε δε, ότι έχουν καταγραφεί ζημιές σε οικίες, αγροικίες και εξοχικά σπίτια, τα οποία στην πλειονότητά τους βρίσκονταν εκτός οικισμών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News