Κοινωνία Παρασκευή 21/05/2021, 11:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλικιακή ομάδα 40-45: 40.000 ραντεβού εμβολιασμού μέσα σε λίγες ώρες

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους νέους κάτω των 30 ετών

Ηλικιακή ομάδα 40-45: 40.000 ραντεβού εμβολιασμού μέσα σε λίγες ώρες

Περί τις 40.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από τα ξημερώματα, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών με όλα τα εμβόλια, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου». 

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους νέους ηλικίας κάτω των 30 ετών, ανέφερε ότι με βάση τον σχεδιασμό θα γίνει εντός του Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση τα ραντεβού θα ανοίγουν ανά πενταετία, ξεκινώντας από τους 25-29 ετών. «Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», διευκρίνισε. Σημείωσε ακόμη ότι οι νέοι κάτω των 30 ετών δε θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Σημείωσε ακόμη ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δεν θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που ο EMA εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και για μικρότερες ηλικίες «θα πάμε και πιο κάτω». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News