Κοινωνία Παρασκευή 21/05/2021, 10:02
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Κορινθία: Ζημιές σε οικίες και πάνω από 40.000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί εντός της ημέρας

Κορινθία: Ζημιές σε οικίες και πάνω από 40.000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης

Πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχει κάψει η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας, ενώ σε εξέλιξη είναι η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, όπως ανέφερε στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι ζημιές αφορούν κυρίως εξοχικές κατοικίες ή αγροικίες σε απομακρυσμένα σημεία από τους οργανωμένους οικισμούς, και η καταγραφή τους είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε στη διάρκεια της νύχτας τα μέτωπα ήταν πολλά και εξαιρετικής επικινδυνότητας και δόθηκε μάχη για να προστατευθούν οικίες, ενώ υπήρξαν προληπτικές εκκενώσεις οικισμών και εκδόθηκε τέσσερις φορές μήνυμα τοπικού χαρακτήρα από το 112. Σήμερα η εικόνα στην περιοχή του Σχίνου, είναι σαφώς καλύτερη, πρόσθεσε.

Όπως είπε, ο μηχανισμός παραμένει σε επαγρύπνηση και συνεχίζεται «η τιτάνια προσπάθεια» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δήλωσε ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξος ότι στη διάρκεια της ημέρας και με τη σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί. «Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της» πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News