Κοινωνία Παρασκευή 21/05/2021, 09:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορινθία – Γεράνεια: Μάχη σε διάσπαρτες εστίες

Κορινθία – Γεράνεια: Μάχη σε διάσπαρτες εστίες

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη, που μαίνεται για δεύτερο 24ωρο, έχοντας κατακάψει πάνω από 20.000 στρέμματα.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης έκανε λόγο για «βελτιωμένη εικόνα» σημειώνοντας πάντως πως η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη. Όπως είπε, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο φωτιάς, αλλά διάσπαρτες εστίες κυρίως στο Αλεποχώρι, στον ορεινό όγκο των Γερανείων και στο Χάνι.

Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, στη διάρκεια της νύχτας, επειδή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, σημειώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, κυρίως γύρω από τον Σχίνο. «Σε όλη την ευρύτερη περιοχή στη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν πραγματική μάχη με αποτέλεσμα να μην έχουμε πουθενά ενεργό ενιαίο μέτωπο που να απασχολεί ή να απειλεί κάποια περιοχή. Είναι μια πολύ βελτιωμένη εικόνα που ευελπιστούμε ότι θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη συμβολή των ενάεριων μέσων και με δεδομένο ότι έχουμε πτώση της έντασης των ανέμων από τις 4.30 το πρωί», δήλωσε.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Από αέρος συνδράμουν οκτώ αεροσκάφη, τέσσερα πέτζετελ, δύο ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος ως συντονιστικό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News