Κοινωνία Πέμπτη 20/05/2021, 22:15
ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Σχίνος Κορινθίας: Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά

Σχίνος Κορινθίας: Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να μην είναι σε θέση να την περιορίσουν, δίδοντας μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το έργο δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι φθάνουν έως και τα 7-8 μποφόρ. Η πυρκαγιά έχει περάσει στην Αττική από τις μεσημεριανές ώρες, προς τα Γεράνεια Όρη, ενώ βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα κοντά στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, «σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα».

Αναφέρεται επίσης ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Η περίμετρος της φωτιάς είναι 10 χιλιόμετρα και κινείται προς τα Μέγαρα, σε μια δύσβατη και κακοκτράχαλη περιοχή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι την πυροδοτούν διαρκώς. 

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, χωρίς να υπάρχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί.

Περίπου 20.000 στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News