Κοινωνία Τετάρτη 19/05/2021, 18:48
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Στα 39 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια

Στα 39 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων διαρκώς κινείται προς τα κάτω και πλέον αυτός έχει υποχωρήσει κάτω από τα 40 έτη, όπως σημείωσε σήμερα Τετάρτη κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το τελευταίο επταήμερο καταγράφονται κατά μέσο όρο 2.040 νέα κρούσματα, με το μέσο όρο ηλικίας αυτών τα 39 έτη, όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.
Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19 και στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ όπως τόνισε τα ενεργά κρούσματα είναι 21.136 και ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%.

Εμβολίασμός

Αναφορικά με την «Επιχείρηση Ελευθερία», υποστήριξε ότι απόψε θα ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ όπως ανέφερε 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και την προσεχή Παρασκευή θα φτάσουμε στα 3 εκατ. πολίτες που θα έχουν κάνει έστω από μια δόση.

Όπως είπε, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκους, ενώ με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση όσον αφορά στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

«Κανένα συμβιβασμό δεν θα κάνουμε σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια», είπε αναφερόμενος στον τουρισμό, που -όπως τόνισε- αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό», υπογράμμισε.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών, όσο και τους τουρίστες», τόνισε, αναφέροντας ότι φέτος «είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από τα εμβόλια έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας».

«Υπό διερεύνηση βρίσκονται περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι «θα κινηθούμε πάντα επιστημονικά».

Γιάννης Ρέτσος

Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην παρέμβαση του ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι ο φετινός στόχος των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το «brand» της χώρας.

Αφού επισήμανε ότι ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία, προσέθεσε ότι η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα, πάει χέρι- χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ρέτσος τόνισε πως κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News