Κοινωνία Τετάρτη 7/10/2020, 19:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Ιωάννινα και Κοζάνη

Φωτ. Intimenews

Ειδικά περιοριστικά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για πέντε ημέρες έως και τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 407 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 26 στα Ιωάννινα και τα 29 στην Κοζάνη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News