Κοινωνία Τρίτη 18/05/2021, 11:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα: Υποχρεωτική η διενέργεια ενός self test αυτή την εβδομάδα

Το υπουργείο Εργασίας συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου self test για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου

Φωτ. Intime

Υποχρεωτικά ένα self test για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι απασχολούνται στους κλάδους που εμπίπτουν στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αφορά τους εξής κλάδους: λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τουρισμός, ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News