Κοινωνία Δευτέρα 17/05/2021, 12:47
EUROSTAT

Διαδίκτυο: Τρίτη χειρότερη θέση για τους παππούδες και τις γιαγιάδες της Ελλάδας

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις χώρες της Ε.Ε.

Διαδίκτυο: Τρίτη χειρότερη θέση για τους παππούδες και τις γιαγιάδες της Ελλάδας

Εξαιρετικά υψηλή είναι η διείσδυση του διαδικτύου στους Ευρωπαίους πολίτες, ακόμη κι για όσους θεωρούνται λιγότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Δηλαδή τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πανδημικού 2020, το 88% των ανθρώπων ηλικίας 16 έως 74 ετών δηλώνει ότι έκανε χρήση του διαδικτύου.

Είναι ενδεικτικό, ότι στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνάει ακόμη και το 95%, με τη Δανία να βρίσκεται στην κορυφή με ποσοστό 99%.

Όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα 65 – 74 ετών, έξι στους 10 υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο, με το αντίστοιχο ποσοστό στην ηλικιακή ομάδα 16 – 24 ετών να εκτινάσσεται στο εντυπωσιακό 98%.

Πάντως, τα παραπάνω ποσοστά, ιδίως αυτά που αφορούν τους πιο ηλικιωμένους, εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις ανάμεσα στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, ενώ το 94% των Δανών, το 91% των Σουηδών, το 91% των Λουξεμβούργιων και το 90% των Ολλανδών, ηλικίας 65 – 74 ετών, κάνει χρήση του διαδικτύου, το αντίστοιχο ποσοστό στη Βουλγαρία κατέρχεται στο 25%.

Εξίσου χαμηλή είναι η επίδοση και των Ελλήνων ηλικιωμένων, καθώς μόλις ένας στους τρεις δηλώνει ότι κάνει χρήση του διαδικτύου, σημειώνοντας την 3η χειρότερη επίδοση ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χειρότερη πεντάδα, πέραν της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, βρίσκονται και οι Κροατία, Πορτογαλία, Ρουμανία.

Share of people aged 65-74 who used the internet in the last 2 months, 2020

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News