Κοινωνία Σάββατο 15/05/2021, 14:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κοντά στα ίχνη των δολοφόνων – ληστών η ΕΛΑΣ

Ο 32χρονος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του ενός δράστη

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κοντά στα ίχνη των δολοφόνων – ληστών η ΕΛΑΣ

Κοντά στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, με τον 32χρονο σύζυγο να περιγράφει στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ το πρόσωπο του ενός ληστή.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κατάφερε να δει τα χαρακτηριστικά ενός εκ των τριών κακοποιών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Τρίτης εισέβαλαν στην οικία του, με σκοπό να τον ληστέψουν.

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν θέσει στο μικροσκόπιο διάφορες συμμορίες αλλοδαπών και εξετάζουν καρέ – καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. 

Στην έκθεσή του, ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της 20χρονης επήλθε από ασφυξία, την οποία  προκάλεσαν οι ληστές – δολοφόνοι. Πιθανολογείται ότι οι δράστες στην προσπάθειά τους να την κάνουν να σταματήσει να φωνάζει, της έφραξαν το στόμα και τη μύτη με ύφασμα.

Ο 32χρονος πιλότος και αυτήκοος μάρτυρας της δολοφονίας της συζύγου του, περιέγραψε στην κατάθεσή του ότι άκουγε την άτυχη κοπέλα να προσπαθεί να φωνάξει με «πνιχτή φωνή». «Σίγουρα ασκήθηκε βία εις βάρος της, ωστόσο στο σώμα της δεν υπήρχαν εξωτερικά ίχνη κακώσεων» πρόσθεσε αστυνομική πηγή.  

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνεται σε κακοποιούς, οι οποίοι είτε προέρχονται από την κοινότητα των Ρομά της Αττικής ή ζουν χρόνια στην Αθήνα και ενδεχομένως διατηρούν ρίζες σε χώρα των Βαλκανίων ή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Είναι δε, διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες ληστές, οι οποιίοι έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχης αγριότητας ληστείες στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών έχουν προχωρήσει στην προκήρυξη των δραστών με το ποσό των 300.000 ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News