Κοινωνία Σάββατο 15/05/2021, 09:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 1.000 ευρώ στους υγειονομικούς

Μετά την πανδημία οι επίσημες ανακοινώσεις

Φωτ. intmenews

Τις πληροφορίες περί παροχής έκτακτου επιδόματος, ύψους περίπου 1.000 ευρώ, στους υγειονομικούς υπαλλήλους επιβεβαίωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Πρόκειται για ένα επιπλέον βοήθημα προς τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι εδώ και αρκετούς μήνες δίνουν καθημερινό «αγώνα» εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την κυρία Ράπτη, η οποία το πρωί του Σαββάτου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, το βοήθημα θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μόλις αντιμετωπιστεί επιτυχώς η υγειονομική κρίση.

Μάλιστα, πληροφορίες της εφημερίδας τα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρουν ότι η αρχή θα γίνει με τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα 1.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η υφυπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων στήριξης των υγειονομικών υπαλλήλων, ενώ παρέπεμψε και στην απόφαση άρσης της αναστολής των αδειών. 

«Ήδη μελετώνται στο υπουργείο Υγείας μέτρα για την ελάφρυνση των υγειονομικών. Από τις 13 Μαΐου, έχει τεθεί σε εφαρμογή η άρση της αναστολής των κανονικών αδειών των ανθρώπων του ΕΣΥ» τόνισε, χαρακτηριστικά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News